Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 7
Thumbnail 8
Thumbnail 9
Thumbnail 10
previous arrow
next arrow
Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 7
Thumbnail 8
Thumbnail 9
Thumbnail 10
previous arrow
next arrow


WoZoCo Maarsbergen

Op het terrein van een voormalig pachtboerderij op de hoek van de Tuindorpweg en de Woudenbergseweg in Maarsbergen staat een prachtige monument genaamd de Grote Bloemheuvel.

In samenwerking met AGB van DIJK hebben wij de afgelopen jaren hard gewerkt aan het ontwerp van een woonzorg complex op deze terrein, het monument wordt omarm door een L-vormige nieuwbouw waar in totaal 101 kamers beschikbaar zullen zijn voor intramurale zorg. Het complete ensemble is rondom het oude boerderij ontworpen en past zich naadloos aan bij het karakteristieke dorp Maarsbergen.

De nieuwbouw behoudt zich bescheiden achter de boerderij. Verdeeld over 4 lagen zijn er 95 zorgkamers ontworpen in groepen van maximaal 15 kamers. Ieder groep beschikt over een eigen gedeelde woonkamer/keuken en een aparte ruimte voor de zorgverleners. De entree van het gebouw is centraal gelegen en verbindt op een soepele manier de vleugels aan elkaar.

Dit zorgcomplex is dusdanig ontworpen dat zowel zorgbehoevende als personeel of bezoeker, een gevoel van rust en geborgenheid ervaart.

Gerelateerde projecten

© Copyright 2024 HMVD Architecten