Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 7
Thumbnail 8
Thumbnail 9
Thumbnail 10
Thumbnail 11
previous arrow
next arrow
Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 7
Thumbnail 8
Thumbnail 9
Thumbnail 10
Thumbnail 11
previous arrow
next arrow


Horecapaviljoen Kwintelooijen

In samenwerking met AGB van DIJK en in opdracht van ditistomorrow hebben wij het ontwerp gemaakt voor een horecapaviljoen en informatiecentrum op het natuurgebied Kwintelooijen.

Dit gebouw is een prachtig voorbeeld van architectuur die naadloos opgaat in de omgeving. De constructie heeft een unieke knik in het ontwerp, die aansluit bij de karakteristieke cirkel van Kwintelooijen. Het gebruik van hout in de constructie en als gevelafwerking van het gebouw geeft het een natuurlijke uitstraling die past bij het omringende landschap.

Een van de meest opvallende kenmerken van het gebouw is het sedum groen dak. Dit type dak is bedekt met een laag sedum planten, wat er niet alleen mooi uitziet, maar ook tal van voordelen biedt. De sedum planten helpen de temperatuur van het gebouw te reguleren door isolatie te bieden, wat helpt om de energiekosten te verlagen. Bovendien absorberen ze regenwater, wat helpt om de afvoer te verminderen en overstromingen te voorkomen. Naast het gebruik van hout en een sedum dak draagt de asymmetrische kap vorm bij aan de naadloze integratie in het landschap. De asymmetrie in het kap ontwerp is niet alleen een stilistische keuze; het dient ook om het gevoel te creëren dat het gebouw uit de natuurlijke contouren van het land is voortgekomen.

Gerelateerde projecten

© Copyright 2024 HMVD Architecten